Military

Military er en kombineret konkurrence, hvor man rider 3 forskellige discipliner på den samme hest. Dette stillerstore krav til alsidigheden hos både hest og rytter. Vinderen af konkurrencen er den, der sammenlagt opnår færrest strafpoint. Military er meget publikumsvenligt. Selv for folk uden den store hesteinteresse har militarysporten noget at byde på med masser af fart, spænding og dramatik.

Dressur: Man rider nogle specielle FEI-programmer, som er lavet til military. Bedømmelsen af dressuren fokuserer mest på lydighed og udførelsen af øvelserne og ikke så meget på gangarter og samlingsgrad som i traditionel dressur. 

TerrænspringningHer skal hest og rytter forcere faste forhindringer på en bane anlagt på marker, i skov og andet kuperet terræn. Springene står, så de passer ind i de naturlige omgivelser, og er blandt andet lavet at træstammer, sten og kævler. Som regel indgår der også forhindringer, hvor hestene skal springe ned i vand . I de mindre klasser springer man 12-15 forhindringer på en 1500 meter lang bane. I de allersværeste klasser springer man ca. 35 forhindringer på en 6-7 km lang bane. Banerne skal gennemføres indenfor en fastsat tid, som svarer til hastigheder fra 450 m/min. til 570 m/min. Der idømmes fejl på forhindringerne ved refuceringer og styrt/fald, og overholder man ikke den fastsatte tid, giver det også strafpoint.

Ridebanespringning: Man rider en traditionel springbane, som dømmes efter metode A, dvs. fejl på forhindringer og tidsfejl ved overskridelse af fejlfri tid. I CNC80 springer man 80cm og i CCI4* er højden oppe på 130cm.

 

Tilbage til forsiden