Nyhedsarkiv

- her kan du læse vores tidligere nyhedsindlæg

Tilbage til forside

08.04.10

Endnu et veloverstået kursus. Denne gang har vi været i Luhmühlen og har redet 3xterræn og 1xdressur hos Andreas Weiser. Nu kan vi vist ikke blive bedre forberedt til stævnerne - i hvert fald ikke i terrænet. Vores heste har været gode og viser helt klart at de har forstået opgaven - indimellem faktisk "overforstået". Der er stort set ikke den genstand på træningsbanerne de ikke trækker på i bestræbelse på at springe over den :-)

28.03.10

Nu er træningen for alvor gået i gang. I år startede vi med et kureus i Süseler Baum med Andreas Weiser. Vi blev lidt overraskede, da vi opdagede, at den skulle stå på 4xtræning på terrænforhindringer og ikke en midterdag med dressur og lidt almindelig gymnastikspringning. Men hestene tog det pænt selv om de var lidt trætte, da vi kørte hjem. De kom godt i gang og sprang fint på det hele. Træningsområdet i Süsel er absolut anbefaleleseværdigt især i sæsonstarten. Det er en stor nedlagt grusgrav med utallige forhindringer af alle typer - bl.a. 3 vandspring og et utal af trapper og grøfter. Bunden er grus, der bliver revet og planet hele tiden, så med den vinter vi har haft, kunne man ikke ønske sig noget bedre.

15.02.10

Så er planen for foråret lagt. Se nærmere i kalenderen.

14.02.10

Kurset i sidste uge med Andreas Ostholt gik fint. Andreas skal nok lige lære os at kende, så vi håber, der kommer lidt flere "guldkorn" på de næste kurser. Men det var rart at komme lidt i gang igen og at se nogle af vennerne igen. Vi har fået pladser på et military kursus med Andreas Weiser i marts, som vi glæder os meget til i og med, at vi kun er på venteliste til kurset i Luhmühlen i Påsken.

24.01.10

Nu begynder vi at se frem mod den nye sæson. Planerne ligger endnu ikke helt fast, for det er altid svært her i starten af året både at få styr på stævneterminer og finde ud af præcis, hvilket niveau man selv og hestene er på, når det går løs. Med det vejr vi har haft den sidste måned, kan man jo godt frygte, at det bliver svært at komme i gang i år, men nu må vi se.

Første aktivitet i år bliver et kursus med Andreas Ostholt d. 7. februar. Forhåbentlig bliver det fulgt op af et kursus i terrænet i marts, og så håber vi også at få plads på et kursus med Andreas Weiser i Luhmühlen i starten af april.

Ladybird er i fuld gang, Athos er også godt med, men har lidt problemer med en fastklemt nerve i ryggen, som medfører delvis lammelse i halen. Men det er forhåbentlig snart ovre. Rocky (Kerstins 4-års) er ved at blive redet til og Location er i gang med en meget langsigtet genoptræning. Så alt i alt har vi gang i hele holdet og det er da i hvert fald en start.

7.10.09

Så er sæsonen slut. Ladybird var i Gärds og Athos var i Bad Segeberg, men ingen af dem fik et stævne, der var værd at skrive hjem om - så det vil jeg undlade. Nu er hestene smidt på fold og Kerstin og jeg hviler os lidt, inden vi skal til at planlægge næste år.

19.09.09

Ladybird sprang sin første LA til SMIR's klubstævne i dag. Hun pillede en enkelt bom, men opnåede sin kvalifikation til at måtte starte CNC1* i Gärds i Sverige i næste uge. Det bliver spændende at se, hvordan hun klarer de nye udfordringer.

13.09.09

Ladybird blev placeret som nr.4 i en CNC100 i Gudenådalen denne weekend. Dressuren mangler stadig lidt, men springningen og terrænet var super. Det var en forholdsvis svær terrænbane, som gav mange fejl, så det var dejligt, at Ladybird tog det hele uden problemer. Athos gik en fin CNC1*, men blev desværre dømt "ude" på en af forhindringerne, hvor dommerne ikke mente, at han kom på den rigtige side af flaget - øv!

19.08.09

Fra den 13. til d. 16 august var vi taget til et internationalt stævne i Bad Harzburg ved Hannover. Athos gik en dressur under middel til 64,4 strafpoint. Terrænbanen var utrolig flot bygget med mange udfordringer. Athos var igen en stjerne og vi havde en super tur rundt, som gjorde at vi rykkede 30 pladser op i klassementet. Vi havde også en fin tur rundt på springbanen søndag hvor Athos var fin styrbar og til at regulere. Vi fik desværre en enkel bom ned på den ret svære bane, som ikke gav mange fejlfrie rundter. Vi sluttede som nr. 57 i det 110 rytter store felt.

02.08.09

Fynsk mester! Ved stævnet i Fjelsted d. 1. august genvandt Athos og jeg det fynske mesterskab. Athos gik en fin dressur til 52 strafpoint og nul fejl på springbanen. I terrænet havde vi igen en super tur. Vi fik 4,8 fejl på tid. Dette var nok til at sikre sejeren, med over 10 strafpoint ned til nr. 2.

25.07.09

Ladybird blev placeret i en VA (CNC100) i Gross Parin i Tyskland. En OK dressur, en super springning og en fornuftig tur i terrænet gjorde, at vi lige akkurat nåede med i placeringerne !

23.07.09

Location er ude resten af sæsonen. Ved et ærgerligt uheld under springtræningen før det planlagte stævne i Gross Parin fik Location en alvorlig flænge på det ene forben, som muligvis har beskadiget senen. P.t. står han til behandling på Højgård hestehospital. De foreløbige prognoser tyder på, at han bliver helt klar igen, men at det tidligst bliver til sæsonstart 2010.

17.07.09

International debut!      Fra d. 10. til 12. juli var vi i Sahrendorf til Location, Athos og Kerstins første internationale stævne. Athos gik sin til dato bedste dressur og blev belønnet med 56,1. Dressurformen er opadgående og Athos bliver bedre fra gang til gang. På springbanen fik vi desværre 2 bomme som jeg nok må tage på min kappe. I terrænet var Athos flyvende, ingen tvivl, ingen problemmer, bare over og videre. Vi var 4 sekunder for langsom, men banen var ret kuperet og snørklet og sammenlignet med de 30-60 sekunder vi var over tiden først på sæsonen er der sket en væsenlig forbedring.

Location gik også en okay dressur, som var betydelig bedre end på Skårup Overgaard. Den blev vuderet til 59 strafpoint. På springbanen var Location rigtig godt springende, men fik deværre en enkel bom. I terrænet var Location lidt tilbage til sit gamle jeg, med en del uenighed med Hc til følge. På forhindringerne er det dog ingen problemmer, hvor Location heller ikke er i tvivl hvor han skal hen.

29.06.09

I weekenden var vi med hestene til Elitelandsstævne på Skårup Overgård. Ladybird kom desværre ikke til start, da hun havde fået noget smertestillende for 12 dage siden i Næstved pga en skramme. Der er 14 dages karenstid på medicinen og det betød, at hun ikke kom til start i denne omgang.

Athos startede CNC1* og lagde ud med et resultat på 61 strafpoint efter dressuren. Athos var igen i lidt for godt humør og havde svært ved at koncentrere sig om dressuren. Ove Bisgaard var med for at hjælpe os med dressuren, og jeg er glad for, at han så, hvordan Athos kan være, når han er til stævne. På andendagen i terrænet gik Athos igen i denne weekend en super tur. Han er ikke på noget tidspunkt i tvivl om, hvad han skal. Vi fik 3,6 fejl på tid, så det er bestemt tilfredsstillende på en bane, der er så kuperet som den i Skanderborg. På sidstedagen var det så på springbanen Athos skulle vise, at der stadig var kræfter tilbage. Det var der masser af. Athos angreb springene men klarede også selv skærene, når han så kom for tæt på. Jeg styrede ham desværre lidt passivt på forhindring nr. 1, som faldt ned. Athos sluttede med 68 strafpoint, det resulterede i en 6. plads som første uplacerede :o)

Location og Hans-Christian debuterede i DM klassen som gik i CNC2*. På dressurbanen fredag prøvede Ove og Hans-christian at få Location mere op i nakken. Det resulterede desværre i at Location blev sur. Terrænbanen i DM-klassen, som var bygget af den tyske banebygger Christian Zehe, var både stor og teknisk svær. Location fik en super tur rundt på de store forhindringer, hvor han viste sin store spring-kapacitet. På det sidste af banen var der dog ved at være udsolgt og Location røg forbi et smalt hjørne efter en stor grav. Location sprang fint på springbanen, men alligevel faldt der 3 pinde. Hans-Christian er rigtig godt tilfreds med Locations præstation. Location viste i denne weekend, at han har evnerne til større og svære baner end dem han tidligere har gået. 

29.06.09

Den 13. og 14. juni var vi med hestene til Landsstævne i Næstved. Ladybird startede i CNC100 og gjorde det rigtigt godt. Hun er stadig ikke hel stærk nok i dressuren, så det blev til et resultat i  starten af 60´erne. På springbanen  og i terrænet var hun fejlfri, så hun sluttede med sit dressurresultat. Location og Athos gik CNC1* og sluttede begge i slutningen af 50´erne i dressuren. På springbanen var de begge fejlfrie. I Terrænet var de begge fejlfrie på forhindringerne, men var 9 og 13 sekunder over tid. Vi kan begge mærke en stor fremgang i rideligheden af hestene i terrænet, så det tegner godt for resten af sæsonen.

08.06.09

Søndag deltog Athos og jeg(Kerstin) i distriktsmesterskabet på Allerupgaard. Solen skinnede og springbanen var rigtig flot. Jeg havde på forhånd været lidt nervøs om Athos bare ville trampe igennem vandgraven, men han gjorde min nervøsitet til skamme med flotte spring over vandet i begge runder. Athos var rigtig fin på banen, han var heldigvis ikke så vild, som han nogen gange kan være. Han sprang 1. runde med en enkelt pind. I 2. runde havde vi også en bom, som dog nok var min skyld, da jeg ville bestemme lidt for meget hen mod en af banens sidste forhindringer. 8 fejl i Fynsmesterskabet var jeg super tilfreds med, Athos sprang rigtigt godt og vi kunne sagtens være med i en sådan klasse. Desværre og til min store irritation fik vi efterfølgende dømt 4 fejl mere, da dommerne ment jeg havde slået på indspringet i trekombinationen, så bommen skulle løftes på plads i holderne, altså ikke kunne skubbes på plads. Det ændrede dog ikke meget i det samlede resultat hvor Athos og jeg endte som nr. 14. ud af de 27 startende.

24.05.09

Så har vi endnu en gang været i Tyskland og ride VL. Desværre kom, Ladybird ikke med, fordi den klasse hun skulle have startet blev aflyst, så det var kun Location og Athos, der var på tur. Resultatmæssigt er det stadig den samme sang: En dressur i den tunge ende. Springning. der lige mangler det sidste i at være rigtig god, men så en OK tur i terrænet, bare med lidt problemer med at holde tiden. Både Athos og Location forivrer sig med det resultat, at både Kerstin og jeg (HC) kommer til at bruge alt for mange kræfter på at bremse inden forhindringerne. Men vi er nu glade for at begge vores heste klarer udfordringerne uden at kny, selv om de bliver udsat for sværere og sværere baner. De er i god form og er sunde og raske bagefter. Nu ser vi frem til Næstved, og Ladybird får lige en tur til Sverige på søndag inden, så hun ikke helt glemmer, hvad det drejer sig om.

03.05.09

Årets første stævne i Fjelsted forløb fint. Der var lidt flere fejl på banerne, end der plejer at være, men det skyldes nok, at vi stadig er først på sæsonen, og nogle havde deres første udendørs stævne i år. Der var dejligt mange starter, og vi håber at rytterne kommer igen i august, når vi holder C-stævne med distriktsmesterskab for distrikt 7. Vi havde selv for travlt til at ride med, men Ladybird var med i CNC90 med Jonas på ryggen. De var ret gode og blev placeret som nr. 7 i klassen.

26.04.09

Vi har været til militarystævne i Bordesholm og alle tre heste gik fint. Ladybird gennemførte sin første VA (CNC100). Hun var lidt spændt i dressur og i springningen var der lidt fart over feltet de første par spring, så det gav lidt for mange strafpoint. Men i terrænet var hun rigtig fin. Det var en  noget længere og sværere bane, end hun har prøvet før, men hun gjorde hvad hun skulle og havde masser af kræfter, da hun kom i mål, så næste gang kan vi godt lukke lidt mere op for gassen. Location og Athos gik VL (CNC1*) og klarede sig OK. Begge skal være bedre i dressuren, hvis vi skal blande os i placeringerne, men i terrænet var de gode. Kerstin tog den med ro med Athos, så de fik en del tidsfejl men havde en super runde hvor Athos sprang perfekt på det hele. HC prøvede at få lidt mere fart på end ellers, men der mangler stadig lidt i at få det til at flyde. Det er dog rart at mærke, at der er sket en del siden sidste år. Vi rammer springene bedre, og det fornemmelsen er bedre, så det nu føles OK at ride 1*.

14.04.09

Det har været en travl Påske i år. Skærtorsdag afholdt vi terrænspring-ningskursus i Fjelsted.

Fredag kørte vi til Sverige for at ride årets første militarystævne lørdag og søndag. Ladybird og Location var i super form og klarede udfordringerne fint. Ladybird gik en 90cm-klasse og viste, at hun er ovre sidste års teenage-opførsel. Hun gik en OK men lidt spændt dressur. I springningen var hun lige frisk nok, og det kostede en bom. I terrænet var hun helt i top. Fejlfi på forhindringerne og ét sekund under tid ! Location gik også OK. Vores primære mål var at få en god tur i terrænet med mere rytme og stabilitet end tidligere. Derfor gjorde det ikke så meget at dressuren var til -64 og at vi fik et par bomme på springbanen. Det skal selvfølgelig forbedres, men i og med, at vi fik en helt perfekt tur i terrænet med ro og rytme og passering af de 22 forhindringer helt efter bogen, så er jeg (HC) blevet meget mere fortrøstningsfuld. Hvis vi kan holde den stil resten af sæsonen, så bliver det sjovt.

Mandag var der så åbent hus på terrænbanen i Fjelsted med en masse nye ryttere, der fik sig nogle gode og sjove oplevelser med at prøve at ride i terrænet. så selv om vi først var hjemme med hestene søndag aften kl. 23.30, så var humøret højt og stemningen god.

01.04.09

Fra den 26. til 28. marts var vi med Athos, Location og Ladybird i Luhmühlen til kursus. Vi kørte tidlig torsdag morgen fra Fåborg i vores nye lastbil Athos og Ladybird havde fået lov at prøve bilen først i mens Location var henvist til traileren bagved. Turen derned gik rigtig godt, hestene stod fint efter lige at have vænnet sig til at stå omvendt.

Tordag eftermiddag stod på terræntræning, alle tre heste gik rigtig godt og havde ikke glemt hvad det handler om. De var alle tre næsten i for godt humør ;o)

Fredag formiddag var der dressurtræning i den store hal. Athos viste at han har forbedret sig enormt de sidste par måneder. Jeg håber, at det er et godt tegn for sæsonens stævner. Location var ikke i særlig godt humør og ville ikke ligesom Hc. Ladybird gik fint og var meget samarbejdsvillig. Fredag eftermiddag stod på ridebanespringning.

Lørdag skulle vi igen i terrænet. Alle heste viste at konditionen er god og viste ingen tegn på træthed efter 3 dages intensiv træning. Alle tre blev testet på nogle af de lidt svære spring og kombinationer og de sprang alle tre super godt. Så det bliver spændende når sæsonen går i gang i Gärds i Sverige fra d. 11.-12. april.

01.04.09

I løbet af vinteren har jeg været på besøg hos Kimi Nielsen i Silkeborg. Kimi er coach og har bl.a. været med det danske dressurlandshold til OL. Det var en rigtig god samtale, jeg kan allerede nu mærke en større ro omkring min ridning. Jeg glæder mig til at se hvordan det kan hjælpe mig når sæsonen rigtig går i gang. (Kerstin)

14.03.09

Det har været lidt småt med nyhederne på det sidste, men vinteren er jo lidt stille for os militaryfolk. Nu nærmer foråret sig, så nu skal vi til at have styr på kalenderen. Den bliver travl i år med mange stævner, træninger og andre military-relaterede opgaver. Vi lægger ud med at tage på kursus i Luhmühlen med Athos, Location og Ladybird d. 26.-28. marts. Det bliver herligt at komme i terrænet igen !

08.12.08

Athos og jeg var lørdag d. 6. dec. i Svendborg til klubstævne i dressur. Athos var lidt lidt spændt, men gik til 62.07% og 61,72% i 2 LA1´er. I 1. klasse blev det til en placering som nr. 3.

I november var Athos og jeg i Middelfart og starte distriktstævne i springning. Det blev til en nulrunde i ULB. Efter LB´en troede Athos åbenbart vi var noget til terrænet. Jeg havde ikke ret meget kontrol over ham i LA´en og måtte lave en volte og fik derudover en del bomme.

02.11.2008

Mens Location og Ladybird nyder deres ferie, så har Kerstin og Athos været til springstævne i Fyns Rideklub. Det var et par gode dage med både en placering i LB og deres første LA. Efter at Athos har fået ny sadel er han begyndt at springe rigtig godt, så nu er det største problem, at Kerstin ryger ud af sadlen ved hvert spring :-)

12.10.2008

Så er militarysæsonen slut. Location og Ladybird har nu ferie. Athos har pga. sin sygdom i forsommeren ikke fået ferie. Han skal i løbet af de næste par måneder ud og gå nogle små stævner i spring og dressur.

12.10.2008

Fåborg Rideklub: Den 11. oktober var Kerstin og Athos taget til Fåborg Rideklub for at træne lidt dressur. Athos skulle gå 2 LA1'er. Athos gik 2 rigtig fine og stabile programmer, som blev belønnet med 63,79% og 64,14 %. Dette blev til placeringer som henholdsvis nr. 3 og nr. 2.

Skårup Overgaard:Den 11. oktober var Hans-Christian og Ladybird taget til Skanderborg for at starte en CNC90 ved et træningsstævne, hvor dressuren var taget ud. Ladybird fik desværre 2 bomme på springbanen. I terrænet gik Ladybird rigtig godt, men desværre kom HC til at forstyrre hende hen til banens allersidste forhindring, hvor det så blev til en enkelt forbier. 

Bad Segeberg: Den 3.-5. oktober var Athos og Location i Tyskland, hvor de skulle gå en VL (CNC1*). Athos startede med at gå et rigtig dårligt dressurprogram. Han virkede nervøs og stresset da han kom ind på banen, og vi måtte nøjes med 78,6 strafpoint. Location gik en noget bedre dressur, som desværre kun blev det kun belønnet med 63 strafpoint. Terrænet var lidt til den svære side med mange tekniske kombinationer. Vejret gjorde det ikke lettere, da himlen i ny og næ åbnede sig med rigtig voldsomme regn og haglbyger. Da Athos placeringsmæssigt var langt bagud, red jeg en stille og rolig runde, hvor vi var fejlfrie på forhindringerne. Athos sprang rigtig godt, og vi fik trænet forhindringstyper, der tidligere har voldet os problemer. Location og Hans-Christian var også fejlfri på forhindringerne, men de fik dog også en del fejl på tid. Location sprang rigtig godt og var lettere at kontrollerer og styre, end han har været i lang tid. Søndag formiddag havde vejrguderne så bestemt sig for heldagsregn, så alt springningen foregik i regnvejr. Athos sprang klassens eneste fejlfrie runde. Location sprang rigtig godt indtil spring nr. 5  Her fik Location og HC en rigtig dårlig afstand, og herefter var rytmen ødelagt. Det blev samlet til 15 fejl heraf var 3 fejl på tid. Placeringsmæssigt blev det med Location som nr. 10 og med Athos som nr. 11. Vejret og terrænbanens sværhedsgrad gjorde, at hele 16 equipager måtte udgå.

Svanninge-Millinge: Den 20. og 21. september startede Athos og Kerstin 3 LA1 til klubstævnet. Athos gik 3 rigtig gode programmer hvor det blev til 60 %, 66% og 64%. Det blev til en placering som nr. 3.

14.09.2008

I denne weekend har vi været i Sønderskov og ride atævne. Kerstin red CNC100 på Athos og HC red CNC90 på Ladybird og CNC100 på Locati-on. Det var et fint stævne for alle tre heste. Lørdag gik de dressur og ridebanespringning. I dressuren ydede alle deres bedste og på spring-banen var de alle tre fejlfri. Athos og Ladybird lå midt i hver deres klasse, og Location lå på en flot 2.plads inden søndagens terræn. Lady-bird var den første i terrænet og hun var helt super. Hun har virkelig fået smag for terrænforhindringerne og gik selv på det hele. Allerede på opvarmningsbanen viste hun sin begejstring ved et par spjæt, der var lige ved at gøre HC usikker i sadlen. Hun fik lidt tidsfejl, men det var primært fordi der var et par steder på banen, hvor HC valgte at tage den med ro. Athos var den næste, der skulle af sted. Kerstin og Athos havde en god tur, men fik en enkelt forbier ved udspringet i vandet. Det vigtigste var trods alt, at Kerstin syntes hun kunne styre og stoppe Athos bedre end i Hylke og at alle de andre svære spring blev sprunget til topkarakter. Location var den sidste, der drog af sted på banen. Han gav HC en rigtig god tur og var meget nemmere at kontrollere end tidligere. Alle forhindringer blev sprunget perfekt, så selv om det blev til nogle tidsfejl, holdt det sammenlagt til en 4. plads og en sløjfe. Alt i alt et meget vellykket stævne, som har givet motivation til mere.

01.09.2008

Hylke: I weekenden 30.-31. august var vi i Hylke nær Skanderborg til Landsstævne. Athos var igen ret spændt i dressuren, men fik alligevel 49 strafpoint (dommeren lå ret højt i hendes bedømmelser). I terrænet var vi fejlfri på forhindringerne, men efter et ret dårligt spring på forhindring nr. 4 og et dårligt opspring fra vandet red jeg langsommere og fik en del tidsfejl. På springbanen springer Athos bedre og bedre og var igen fejlfri. Ladybird var med til hendes 4. stævne. Hendes dressur blev bedømt til 54. I terrænet var hun fejlfri på forhindringerne, hun sprang rigtigt godt og søgte fint frem. Hun fik dog lidt tidsfejl. På springbanen viste hun, at springningen er ved at være på plads med en flot nulrunde. Location gik en rigtig god dressur, der blev belønnet med 42 strafpoint. Terrænet viste at Location og Hans-Christian stadig har lidt at arbejde med omkring samarbejde og kommunikation. De var fejlfri på forhindringerne, men fik en del tidsfejl. På springbanen var de lidt uheldige og fik en enkelt bom.

Fjelsted: D. 3. august var vi igen med arrangere militarystævnet i Fjelsted. Athos og Kerstin havde fået fri fra opgaverne, så de kunne deltage i distriktsmesterskabet, som efter 10 års pause igen blev afholdt på Fyn. Vejrguderne var igen med os, så solen kom, og det blev igen et rigtigt vellykket stævne. Athos gik en godkendt dressur til 49 strafpoint. Athos var meget fremadgående på springbanen. Vi ramte nogle bomme, men de blev heldigvis liggende. I terrænet prøvede vi et nyt bid, da bremsen trængte til forbedring. Athos gik super på alle forhindringer. Meget fokuseret og skarp. Jeg red ikke så stærkt, som jeg nok kunne have gjort, men i enden var det heldigvis nok. Athos blev distriktsmester med 0,8 strafpoint ned til nr. 2. Ladybird var lånt ud til en af HC's gode venner: dyrlæge Jonas Rasmussen fra Højgaard. De var et godt makkerpar, for de vandt CNC80-klassen, så nu bliver der noget at leve op til ved de næste stævner.

Tilbage til forside